16 november 2014
14:00

Stocksunds IF

Referat: BP P05-3 - Stocksunds IF

I tredje matchen i Ersans pokal stod Stocksund för motståndet. Detta var också vår första hemmamatch i gruppen och Grimsta B bjöd på 6 grader och snålblåst.
I första minuten kommer Stocksund upp i ett anfall men det avslutas med ett skott utanför. Därefter visar killarna att de bevarat inställning från förra helgen. I andra minuten får vi en vänster hörna som Lucas slår. Han slår den i den bortre stolpen och sedan studsar bollen ut till Oskar som sätter dit 1-0. Minuten efter dribblar Lucas sig fram på vänsterkanten men avslutet tar även denna gång i den bortre stolpen. I 8:e minuten får vi en högerhörna. Den tar Viktor och slår den över alla framför mål till Adam vars avslut går precis utanför den högra stolpen. Stocksund står upp bra och i den 13:e minuten kontrar de på högerkanten och vi hänger inte riktigt med deras snabbe kille som kan lägga in 1-1 i Gustavs bortre hörn. Killarna fortsätter med fint passningsspel och två minuter senare får vi ett inkast högt upp på högerkanten. Alvin kastar till Oskar som sedan snyggt spelar till Lucas som behärskat kan sätta dit 2-1 högt i målvaktens vänstra hörn. I halvlekens sista minut kommer sedan halvlekens snyggast anfall. Ture bryter på mittplan och spelar en delikat boll ut till Victor som direkt spelar fram Malcolm framför mål. Han gör inget misstag utan sätter snyggt dit 3-1.
I andra halvlek sätter vi gasen i botten från start. I 4:e minuten bryter Lucas in från vänsterkanten och tar ett avslut som målvakten inte kan hålla och på returen håller sig Yusuf framme och sätter dit 4-1 (med högerfoten). Vi har nu många fina kombinationer på både höger- och vänsterkanten. I 8:e minuten får vi en straff som Malcolm tar hand om. Han siktar lågt i målvaktens vänstra hörn, men bollen smiter precis utanför stolpen. Mitt i halvleken får Stocksund ett friläge men Gustav står inte och sover, utan rusar ut och spelar bollen till inkast. I 15:e minuten får vi en vänsterhörna som Alvin tar hand om. Han slår den perfekt på första stolpen där Lukas M snyggt sätter dit huvudet men nicken går i ribban. Returen tar dock Lucas S hand om och sätter dit 5-1. Två minuter senare gör vi ett av våra få misstag under matchen. Stocksund kommer i ännu ett friläge och denna gång kan de runda Gustav. Joel rusar allt han har mot mål men skottet tar på Joels knä och in i mål. 5-2 är ett faktum. Minuten senare har vi ett snyggt anfall på högerkanten. Viktor spelar fram Adam som rusar förbi motståndarna ner till kortlinjen och slår ett perfekt inlägg mitt framför mål där Ture dyker upp men volleyavslutet går precis över. I matchens sista minut får Adam bollen precis innanför straffområdeslinjen. En snabb fint och sedan ett bra skott som målvakten inte kan håll. På returen håller sig Malcolm framme och petar in 6-2, vilket också blir slutresultatet.
Tredje matchen i Ersans pokal blev också tredje matchen med väldigt fint spel. Hårt jobb tack vare rätt inställning samt oerhört bra passningsspel gör att vi kan ta vår tredje seger.